7885 woodrow wilson drive: little house i used to live in

Zappa's huis was te koop. Vraagprijs was een kleine 5,5 miljoen dollar. Het is verkocht voor 5,25 miljoen dollar aan 'Lady Gaga'. Voor de Zappanaten was het een bijzondere plek, daarom ruime aandacht - vooral in beeld - op deze site.

Op de verkoopsite van een makelaar werd het huis als volgt omschreven:

Property Type Residential, Single Family  - View Tree Top
County Los Angeles
Built 1939
Style Tudor
Community Sunset Strip/Hollywood Hills West
Lot Size 0.56 acres
7885 Woodrow Wilson Drive  - Los Angeles, CA 90046
Price: $5,495,000
7 Beds - 6 Baths
6,759 Sq. Ft.


* foto's komen van de site van de toenmalige makelaar

The extraordinary Zappa Estate, once home to the King and Queen of Laurel Canyon, music legend Frank Zappa and his family, is nestled on a quite drive in the Hollywood Hills. An approximately 8,000 sq. ft. California Rock Star oasis, this home is the ultimate Artists' retreat. The property includes a sky-lit kitchen, rooftop tennis court, large backyard swimmers pool, two guest cottages, attached guest apartment, one-of-a-kind mosaic art amidst the lush landscaping, and the recording space that was once the infamous "Utility Muffin Research Kitchen", where many notable musicians including Frank have recorded since the 1960s. Unique features throughout the home include, porthole windows and doors salvaged from vintage submarines, many one-of-a-kind embellishments, and small reading/creative nooks. Beneath the house is a storage chamber that, during the Zappas' time, was known as 'The Vault, ' where he kept his private archives under lock and key. Own a piece of music history.

Dat klopt allemaal. Hij kocht het huis in 1968 voor 74.000 dollar. Dat is nog eens een waardestijging. Er zijn vele boeken volgeschreven met wat er in dit huis allemaal gebeurd is. Maar voor vreemden was het huis vooral: gesloten. Bijzonder is dat de makelaar een hoeveelheid foto's op de site heeft gezet die het huis van binnen laat zien. Een gelegenheid om eens te kijken waar onze held gewoond heeft. Maar alleen is het akelig netjes opgeruimd. Zo heb ik dat nooit gelezen. Je zou het huis smaakvol ingericht kunnen noemen, maar ik zie wel n plek die iets 'gezelliger' is dan de rest. Ik zou ook wel weten waar ik het liefst zou zijn. En foto ontbreekt: de beroemde kelder, the vault. Maar misschien is die nu al leeggeruimd door Alex Winter voor het kickstarter project. Dit lijkt een beetje kijkgedrag wat veel mensen ook bij Funda hebben; eens kijken hoe het er bij de buren uitziet. Dit vind ik net iets anders, in dit huis is historie geschreven. Zie je Gail al zitten aan de keukentafel? Samen met enkele groupies? En Cal Schenkel in een van de gasthuizen, samen met Pauline Butcher en zie je Ian Underwood al ergens in de kelder op een bed liggen? Vinnie Colaiuta in het drumhok, Spencer Chrislu achter de knoppen? En vooral Zappa zelf, peuk in de mond, koffie in de hand, liggend op de luisterbank en luisterend naar zijn meest recente opname?  

Paul Lemmens - site 2016 / 2018 pics ZFT